6 سرطان دستگاه گوارش

سرطان دستگاه گوارش

یکی از شایع ترین بیماری های جهان انواع سرطان دستگاه گوارش است. سرطان هایی که در آن سلول های مضر بدن بدون هیچ عامل کنترل کننده ای تکثیر و به تمام بافت های بدن نفوذ می کنند. ما نیز در این مقاله قصد داریم به 6 تا از شایع ترین سرطان های مربوط به دستگاه گواش بپردازیم.

1- سرطان معده یکی از مهم ترین سرطان دستگاه گوارش

معده یکی از مهم ترین اعضای دستگاه گوارش و بدن هر فردی می باشد که به هضم غذا می پردازد. در صورت به وجود آمدن سرطان و ابتلای یک فرد به آن، سلول های سرطانی از درونی ترین لایه معده شروع به رشد می کنند و کم کم به لایه های بیرونی نفوذ می کنند.

سرطان معدهاین نوع سرطان بیشتر توسط آزمایش های مختلف، آندوسکوپی، سونوگرافی و .. مشخص می شود، از دلایل ایجاد این سرطان در دستگاه گوارش می توان به مصرف مواد غذایی نامناسب و انواع فست فود ها، محیط های کاری نامناسب مانند جوشکاری، دلایل ارثی، مصرف دخانیات و … اشاره کرد.

بیماران باید به نشانه هایی از قبیل دل دردها و حالت تهوع های مکرر خود توجه کنند تا از حاد شدن این بیماری جلوگیری کنند که در این صورت می توان آن را توسط شیمی درمانی و جراحی درمان و یا کنترل کرد.

2-سرطان کبد

کبد بزرگترین غده در داخل شکم است که با تولید هورمون صفرا به سم زدایی مواد غذایی می پردازد. قابل ذکر است که سرطان های کبد اصولا بدخیم می باشند.

از دلایل ابتلا به این نوع از سرطانهای دستگاه گوارش می توان به مصرف مواد الکلی، رژیم های غذایی نامناسب، بیماری های دیابت، اضافه وزن و … اشاره کرد.

روش های تشخیص این نوع سرطان سی تی اسکن، آزمایش خون و … می باشد. یکی از علائم واضح این نوع سرطان کبد چرب می باشد. افراد نیز بهتر است در صورت نفخ، دردهای شکمی در قسمت سمت راست بدن و خستگی های مکرر به پزشکان متخصص مراجعه کنند.

این مطلب هم بخوانید  درمان عفونت روده

سرطان کبداین سرطان نیز توسط روش های مختلف درمانی کنترل می شود و گاهی اوقات توسط استفاده از روش جراحی می توان عمل پیوند کبد را انجام داد تا فرد بیمار کمی بهبود یابد.

3-سرطان روده بزرگ

روده بزرگ نیز یکی از اعضای بدن است که وظیفه دفع مواد غذایی نامناسب و مدفوع را از بدن دارد. در صورت بی تفاوتی به دردهای این قسمت از بدن و ایجاد بیماری یبوست که وابسته به آن است، بیماری سرطان ایجاد می شود.

از دلایل ابتلا به این نوع از سرطان دستگاه گوارش نیز می توان به مصرف غذاهای پرچرب، مصرف غذاهای کم فیبر، ابتلا به دیگر سرطان های دستگاه گوارش و … اشاره کرد.

سرطان روده بزرگمتخصصان گوارش نیز این بیماری را توسط روش های تشخیصی سونوگرافی، آزمایش خون، آندوسکوپی تحتاني و … تشخیص می دهند و سپس به درمان آن می پردازند.

4-سرطان مقعد

مقعد انتهایی ترین عضو دستگاه گوارش است که در صورت ایجاد بافت های نرم در اطراف آن، فرد به سرطان مقعد مبتلا شده است.

این نوع  از سرطان دستگاه گوارش بیشتر در زنان شایع است و یکی از دلایل اصلی آن نیز تعدد رابطه های جنسی، نزدیکی از طریق مقعد، مصرف دخانیات، غذاهای پرچرب و … است.

سرطان مقعدگفتنی است افراد در صورت ابتلا به این سرطان در هنگام دفع دچار خونریزی های شدید می شوند و دفع مواد زائد بدن برایشان سخت است و همیشه احساس می کنند که مثانه يا مقعد آنها پر است.

بسیاری از پزشکان این سرطان را با معاینه مقعد و آندوسکوپی تشخیص می دهند. این سرطان عموما توسط روش شیمی درمانی کنترل و بهبود می یابد و در برخی موارد متخصصان گوارش با استفاده از روش جراحی اقدام به برداشتن تومورهای کنار مقعد می کنند.

5-سرطان روده باريك

روده بزرگ به عنوان یک عضو هضم کننده مواد غذایی در دستگاه گوارش فعالیت می کند. سرطان روده بیشتر در افراد با سنین بالا، مبتلایان به بیماری سلیاک، مصرف کنندگان مواد غذایی کم فیبر و … ایجاد می شود.

این مطلب هم بخوانید  علائم ترش کردن معده

کاهش اشتها، دیدن خون در مدفوع، حالت تهوع و … از علائم ابتلا به سرطان روده هستند که بیمار باید به این علائم توجه کند و سپس به متخصصان گوارش مراجعه کند تا آنها توسط بررسی های لازم، آزمایش های خون، آندوسکوپی، سی تی اسکن و … نوع سرطان و میزان پیشروی آن را تشخیص دهند.

سرطان روده باريكاین نوع از سرطان دستگاه گوارش نیز توسط روش های شیمی درمانی، پرتودرمانی، جراحی( برداشتن تومورها) و … بهبود و یا کنترل می گردد.

6-سرطان مری

همان طور که همه می دانیم، مواد غذایی از طریق مری به معده راه می یابند تا در آنجا هضم شوند. این سرطان از سلول های درون مری شروع و کم کم  به مری و بافت های بیرونی آن انتقال می یابند. این سرطان بیشتر در مردان ایجاد می شود.

همچنین ناگفته نماند که مصرف دخانیات، کمبود میوه و سبزیجات در بدن، رژیم های غذایی نامناسب، استعمال دخانیات و … از دلایل ابتلا به این نوع سرطان هستند.

سرطان دستگاه گوارش مریاز نشانه های ابتلا به این سرطان می توان به سختی نوشیدن و بلعیدن مواد غذایی و بازگشت آنها به دهان اشاره کرد.

از دیگر سرطان دستگاه گوارش می توان به سرطان لوزالمعده و یا سرطان کیسه صفرا و … اشاره کرد که البته تعداد زیادی از افراد را درگیر خود نمی کند.

با شناخت همه این سرطان ها فهمیدیم که باید برای تشخیص درست آنها از راه های علمی استفاده کنیم و به پزشکان متخصص مراجعه کنیم تا نوع سرطان را تشخیص دهند و بهترین روش درمانی را در پیش بگیرند.

شما عزیزان میتوانید برای مراجعه حضوری به کلینیک دکتر گوارش در قهلک برای مشاوره با دکتر محمد ثقفی  فوق تخصص گوارش در قلهک  با شماره تماس های 02122635132 و 02122635133تماس حاصل نمایید .

دکتر محمد ثقفیمشاهده نوشته ها

فوق تخصص گوارش و کبد، مدرس دانشگاه هستم و مفتخرم که در سایه الطاف خداوند و اساتید بزرگوار در شهر تهران در خدمت هموطنان هستم . هدف این بوده تا در تمام دوره های آموزشی و تحقیقاتی با هدف تعالی و رشد بنیه علمی و عملی با به روز رسانی پزشکی در ایران خدمات آسان و موثر به هموطنان داده شود.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت مشاوره
1
مشاوره واتساپ
سلام👋
چطور میتونم کمکتان کنم ؟